Stressrelaterad ohälsa och höga sjukskrivningstal: En växande utmaning för svenska företag

Utmaningen med stressrelaterad ohälsa och höga sjukskrivningstal

Idag står svenska företag och organisationer inför en växande utmaning. Stressrelaterad ohälsa, en av de främsta orsakerna till sjukskrivningar, påverkar inte bara medarbetarnas välbefinnande utan även organisationernas produktivitet och lönsamhet. Med 53% av sjukskrivningarna orsakade av stressrelaterad ohälsa, påverkar detta negativt företagens lönsamhet och produktivitet. Denna situation förvärras ytterligare av att många organisationer kämpar med att nå rätt medarbetare med sina friskvårdsinsatser och saknar proaktiva verktyg för att hantera detta växande problem.

Behovet av proaktiva verktyg för att hantera stressrelaterad ohälsa

De traditionella friskvårdsinsatserna, som ofta består av friskvårdsbidrag, når inte alltid fram till de medarbetare som behöver det mest. Dessutom saknas det i många fall proaktiva verktyg för att förebygga och hantera stressrelaterad ohälsa, vilket leder till en ökad belastning på medarbetarna och högre sjukskrivningstal. Detta är inte bara kostsamt för företagen, utan påverkar också medarbetarnas välbefinnande och arbetsförmåga.

En lösning på horisonten

Det finns dock lösningar på horisonten. Ett företag som har tagit sig an denna utmaning är PhysAct. Genom att erbjuda en innovativ digital tjänst som kombinerar skräddarsydda program för fysisk aktivitet med daglig stöttning från erfarna fysioterapeuter, bidrar PhysAct till att förebygga och behandla stressrelaterad ohälsa. Dessutom erbjuder de avancerade datadrivna insikter och månatliga rapporter till chefer, vilket ger en unik förståelse för medarbetarnas välbefinnande och hälsa i realtid.

Genom att samarbeta med PhysAct kan företag effektivt förebygga och minska stressrelaterad ohälsa samt öka frisknärvaron bland sina medarbetare. Genom ökat fokus på fysisk aktivitet och välbefinnande skapas en miljö som främjar högre produktivitet och ökad lönsamhet för företaget. Dessutom stärker det organisationens konkurrenskraft genom att skapa en mer hälsosam och engagerad arbetsstyrka.

Liknande nyheter